paraules llibertàries

febrer 9, 2011

L’estafa de la reforma de les pensions

Filed under: Opinió — paraulesllibertaries @ 11:50 pm

Ja tenim aquí la reforma de les pensions. UGT, CCOO i el govern ja han salvat el futur de les pensions d’aquest país.

Així ja puc estar tranquil, encara que estic a l’atur, puc estar segur que quan arribi als 65, perdó, 67 anys cobraré una pensió que hem permetrà pagar l’habitatge, les factures, la manutenció i potser encara em quedaran diners per fer un viatge amb l’Imserso.

I tu t’ho creus ?

Aquesta reforma de les pensions és un abús, un atracament, un frau. És la retallada social més important en el darrers 30 anys i la privatització emmascarada de les pensions públiques.

El govern ens ho està venent com la única alternativa per salvar el sistema públic de pensions. En canvi els sindicats majoritaris ens diuen que si ells no haguessin pactat, el govern proposava unes mesures molt pitjors per a la reforma. En paraules de Toxo “la propuesta inicial del Gobierno hubiera supuesto un serio retroceso en el sistema público de pensiones” i Méndez diu que supone una corrección sustancial de los planteamientos iniciales del Gobierno”.

I jo ara et faig una altre pregunta: els sindicats són aquells que defensen els interessos de la classe treballadora?

CCOO i UGT no representen a totes i tots els treballadors i a quedat molt clar amb la vaga del 27 de gener, que hi ha una immensa minoria que no està d’acord amb el tipus de “sindicalisme” que fan aquests dos “sindicats”. Una immensa minoria que ha obert els ulls i lluita pels drets dels treballadors, no vol veure com s’ens retallen els nostres drets que tans esforços han costat als nostres predecessors.

El més estrany de tot és que els afiliats de base de CCOO i UGT no facin res per evitar-ho. La sensació que tenim és que aquests sindicats ens han venut al govern i a la patronal i hem de pensar que els afiliats d’un sindicat són responsables d’allò que fan els caps visibles del mateix. Per això penso que els afiliats de CCOO i UGT deuen estar molt enganyats, cecs o coaccionats per permetre que aquests dos “senyors”, Ignacio Fernàndez Toxo i Cándido Méndez, siguin els seus representants i els deixin pactar aquesta mentida de reforma de pensions.

Per altre banda cal esmentar als militants del “Partido Socialista Obrero Español”. I aquí ve la tercera pregunta: els patits socialistes son aquells que defensen els interessos dels obrers?

Sembla ser que aquests militants (i votants) també estan molt adormits, perquè deixen que un partit suposadament obrer faci una política neoliberal més propera a l’extrema dreta que no pas al socialisme. Per si algú no sap ben bé que vol dir això de “socialisme” a continuació poso la definició que podeu trobar a qualsevol diccionari: “Sistema d’organització social segons el qual l’Estat té el control de les activitats econòmiques a fi que la cooperació substitueixi o eviti la competència, els guanys del treball siguin repartits equitativament, etc.

La política ha quedat en mans del mercat financer (suposo que tothom està d’acord que aquesta reforma només beneficia a bancs i caixes) i juntament amb les grans multinacionals, són els que mouen els fils tant del govern central com dels governs autonòmics. Hem arribat a un punt que la classe política s’ha desvinculat totalment del poble i actua pensant en el seu propi benefici.

Per això pensem que la classe treballadora hem d’obrir els ulls, despertar de la nostre letargia, aixecar el cap i lluitar pel que és nostre.

No hem de pensar el que podem perdre avui, si no el que poden guanyar els nostres fills, nets, nebots i que la propera generació trobarà un món millor del que nosaltres tenim. I aquesta és la lluita que val la pena.

Si voleu saber més sobre la reforma de les pensions cliqueu AQUÍ

Feu un comentari »

Encara no hi ha cap comentari.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: